AAIKO

AAIKO is ontstaan vanuit een gepassioneerde visie en zin voor creativiteit, richtte de Nederlandse ontwerpster Pauline Brakenhoff Aaiko op in 2006. Inmiddels is Aaiko uitgegroeid tot een internationaal modemerk met verkooppunten in meerdere landen. De missie van Aaiko? Om creativiteit en commercie op een unieke wijze te combineren tot tijdloze en innovatieve ontwerpen “die ervoor zorgen dat vrouwen voor altijd comfortabel en mooi gekleed zijn”. De items van Aaiko zijn dan ook veelzijdig en stralen vrouwelijkheid, kracht maar ook tegelijkertijd zachtheid uit. Met kleurrijke prints, bijzondere weeftechnieken en vrouwelijke afwerkingen zijn de kledingstukken van Aaiko uniek en ook nog eens perfect to combineren. Vind jouw favoriete items van Aaiko in onze webshop.

 

Aaiko: geliefd en stoer

De naam Aaiko heeft verschillende betekenissen en deze veelzijdigheid wordt dan ook doorvertaald naar de collecties. In het Japans betekent Aaiko ‘geliefd’, terwijl het in het Germaans wordt vertaald als ‘stoer’. De veelzijdigheid van de moderne powervrouw, die zowel stoer als geliefd en gerespecteerd is, is de bron van inspiratie en is dan ook doelgroep van de Aaiko collecties. 

Aaiko: People, planet, profit

“De wereld om ons heen verandert en wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een eerlijke mode-industrie voor een betere toekomst”. Aaiko gelooft dan ook dat de mode-industrie, die op dit moment een grote rol speelt in de hedendaagse milieuproblemen, samen impact kan maken om een duurzamere wereld te creëren. Zo is Aaiko zelf al begonnen met een aantal ‘quick wins’, zowel intern als extern. Via verschillende samenwerkingen, zoals de samenwerkingen met Pink Ribbon en Project Alex, draagt Aaiko bij aan een duurzamere en inclusievere samenleving, op ‘people’ gebied. Voor onze planeet worden stappen ondernomen om de productie van collecties te verplaatsen van het Verre Oosten naar Europa, zodat de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen aanzienlijk wordt verminderd. Ten slotte wordt er voor ‘profit’ elke dag gezocht naar nieuwe kansen om het bedrijf te verbeteren in wat ze al doen.

Aaiko: de brug tussen catwalk en sidewalk

De ontwerpen van Aaiko zijn vakkundig ontworpen en bestaan uit collecties die door verschillende thema’s en kleurenpaletten worden gevormd. Met bijzondere items die ook op de catwalk thuishoren, slaat Aaiko een brug tussen ‘catwalk’ en ‘sidewalk’. Alle items van elke collectie zijn tijdloos wat ze perfect te combineren maakt. Zoals Aaiko zelf communiceert is elke collectie “als ode aan moed en nieuwsgierigheid, het resultaat van een reis, zowel over de wereld als in de tijd”.

Shop Aaiko bij Inuz

Ook een modieuze garderobe van Aaiko shoppen? Dat kan bij Inuz! Mix en match jouw favoriete items en bestel ze in onze webshop.