MOSCOW

Het merk Moscow is ontstaan vanuit een Nederlands familiebedrijf wat al meer dan 100 jaar bestaat, maar zich sinds 2008 echt onderscheidt, gevestigd onder de naam Moscow. Moscow’s roots liggen in het merk’s collectie winterjassen, die zo heerlijk warm zijn “dat ze je zelfs in Moscow tegen de kou beschermen”. Deze zijn uitgebreid met verschillende andere collecties die comfortabele en hoogwaardige items bevatten. De items zijn geïnspireerd door de schoonheid en de ruwheid van ons afwisselende Nederlandse kustklimaat en dit wordt vertaald in het subtiele kleurgebruik in de verwassen grijstinten, non-colors en zachte poedertinten van de kledingstukken. Shop nu de stoere, nonchalante items met een eigen identiteit en vrouwelijke touch van Moscow.

MOSCOW – MSCW

De naam Moscow is geïnspireerd vanuit de eerste collecties aan winterjassen die het merk uitbracht. Deze winterjassen waren zo heerlijk warm dat ze naar eigen zeggen zelfs in Moscow te dragen waren, waar brute winters de stad veelal teisteren. Tegenwoordig wordt het merk Moscow ook wel afgekort naar MSCW, wat staat voor ‘My Social-minded Coastal Wear). Het merk staat namelijk voor “een samenspel van natuurlijke aspecten, hoogstaande materialen en sociale verantwoordelijkheid”. De MSCW collecties zijn ontworpen “om in alle vrijheid te genieten van de natuur en de mensen om ons heen”.

Geïnspireerd door de natuur

Moscow’s items zijn geïnspireerd door de natuur. Specifiek door de Nederlandse kust. De materialen die Moscow gebruikt in de productie van de collecties, komen dan ook zoveel mogelijk voort uit natuurlijke bronnen. Materialen als pure wol, zachte katoen, cupro, linnen, alpaca en zijde worden gebruikt om een hoog draagcomfort en zogenaamde ‘laid-back luxe’ te garanderen.

De inspiratie die wordt geput uit de natuur wordt door Moscow als volgt omschreven: “We zijn geïnspireerd door het leven aan de kust, waar je je geest leeg kunt maken tijdens een strandwandeling en de frisse, zoute lucht kunt ruiken wanneer je een zeebriesje voelt”.

Deze dankbaarheid voor de natuur resulteert dan ook in het bewustzijn van de impact die het bedrijf hierop heeft. Met elke nieuwe collectie probeert Moscow dan ook rekening te houden met wat ze doen en de met de materialen die in de collecties worden gebruikt, om zo steeds duurzamer te worden. Zo wordt het grootste deel van de Moscow collecties geproduceerd in Portugal, in een fabriek die GOT’s gecertificeerd is. Dit betekent dat het bedrijf afval recyclet, goed voor haar werknemers zorgt en daarnaast bewust werkt met de kleurstoffen en chemicaliën die worden gebruikt in het productieproces. “Door bewuster te zijn hopen we terug te geven aan de natuur wat het ons heeft gegeven, zodat we nog lang van de schoonheid kunnen genieten, van generatie op generatie”.

Nuchter in karakter

Alle items van Moscow worden met veel liefde en visie vervaardigd. De visie? Om vrouwen een stoere, nonchalante attitude, een eigen identiteit en een vrouwelijke touch te geven. Door een soepele en vrouwelijke pasvorm zitten de kledingstukken heerlijk en zijn ze door de aardse kleuren erg makkelijk te combineren en stylen met andere items. Naast de reguliere collecties gaat Moscow ieder seizoen terug naar haar roots en brengt het merk een prachtige jassencollectie uit met verschillende topstukken die in het Nederlandse straatbeeld niet meer weg te denken zijn.

Shop Moscow bij Inuz

Ben je op zoek naar een prachtige collectie aan kleding van hoogwaardige kwaliteit en natuurlijke materialen? Zoek niet verder! Inuz heeft vele items van Moscow te koop. Shop nu jouw favorieten in de webshop.