Zip73

De naam Zip73 zegt het eigenlijk al. De Zip staat voor de rits, de ontwerpster van het merk heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen van damesbroeken. Alle kleding van Zip73, wordt ontworpen in de Brabantse stad, ‘s-Hertogenbosch met stadnummer (73).

De ontwerpster wilde voor de eerste collectie hippe damesbroeken ontwerpen, met een hoge pasvorm en mooie kwaliteiten. De eerste collectie werd een groot succes, waardoor het assortiment is uitgebreid met tops, rokken, blazer, jurkjes en jumpsuits.

Kwaliteit en duurzaamheid voorop

In het ontwerpen en produceren van mooie kleding, is goed vakmanschap onmisbaar. De items van Zip73 worden dan ook uitsluitend gemaakt van kwalitatieve materialen. Tot in de kleinste details wordt er gezorgd voor een goede afwerking van het product. Zo wordt ieder item bekroond met een rond metalen knopje voorzien van een kroontje, wat met de hand wordt aangezet.

100% van de productie van Zip73 vindt plaats in Portugal en wordt duurzaam geproduceerd. Neem bijvoorbeeld de ‘ECOLINE by ZIP73’ collectie. Deze kledinglijn bestaat uit verschillende stijlvolle modellen, waarbij elk item voor 79% gemaakt wordt uit gerecyclede vezels gewonnen uit oude visnetten, tule en tapijtpluis. Op initiatief van de organisatie ‘Healthy Seas’ worden oude visnetten verzameld en wordt hier het materiaal polyamide uit gewonnen, wat een aantal fantastische eigenschappen bevat. Zo heeft polyamide een UV-bescherming van SPF50, wat betekent dat het niet gaat zweten, niet zal verkleuren en sneldrogend is. Het is van zogenoemde ‘bi-stretch’ kwaliteit, waardoor het extra comfortabel zit. Elk item wordt voorzien van een speciale ‘Econyl® licence tag’ en ook de plastic verpakking waarin het item wordt verzonden, is uiteraard ecologisch.

Hip met een sportieve twist

De collecties van Zip73 worden ontworpen en geproduceerd vanuit hun eigen unieke methodes, maar altijd met de gedachte in het achterhoofd waar Zip73 voor staat: hip met een sportieve twist. De waarden vernieuwend en tijdloos staan op nummer 1 wat ervoor zorgt dat het merk en de collecties duurzaam zijn en blijven.