Bij Ineke Postma (41) uit De Westereen stroomt mode door het bloed. Als klein meisje al is ze gefascineerd door alles wat met kleding te maken heeft. Geen etalageruit waar ze zonder nieuwsgierige blik langs kan lopen. “Moade wie myn alles.” En nog altijd, want inmiddels staat Ineke aan het roer van drie kledingzaken die met trots haar naam dragen: INUZ Attitude for Women.
Ze ziet er uit om door een ringetje te halen. Ineke Postma is het perfecte uithangbord voor haar kledingwinkel. Stijlvol, elegant en een tikkeltje stoer. Niet voor niets koos ze voor de bijpassende naam ‘Attitude for Women’. “Ik hâld fan krekt wat oars as oars”, lacht ze. “Bij ons in de winkel vind je eigentijdse merken, die lang niet iedere winkel heeft. Dat is mijn uitdaging; een collectie in huis halen waarmee we ons onderscheiden van de rest.”
 
Modern, strak en sfeervol
En met succes, want na 2005 waarin de allereerste INUZ-vestiging in Franeker haar deuren opende, volgde in 2011 een winkel in Joure. En sinds 2015 heeft ook Surhuisterveen haar eigen INUZ. “Iedere winkel heeft dezelfde collectie in huis, maar geen vestiging is hetzelfde”, vertelt de ambitieuze onderneemster. “Mijn man Jacob doet de inrichting van iedere vestiging en zorgt voor de stoere uitstraling. Hij weet precies wat bij me past: modern, strak, maar toch sfeervol.”
 
Ineke heeft passion for fashion
De nieuwste telg in de INUZ-familie aan de Kolk 30 in Surhuisterveen straalt exact uit wat Ineke bedoelt. Stoere elementen worden afgewisseld met verrassende chique details.
De twee leren loungestoelen bij de koffiemachine nodigen uit om even heerlijk neer te ploffen. Je voelt je er meteen thuis. “Shoppen is meer dan pashokje in, pashokje uit. We nemen rustig de tijd voor de dames die bij ons komen winkelen. Eerst even een kop koffie of thee en bijpraten. En daarna gaan we samen op zoek naar een passende outfit.”
“Shoppen is meer dan pashokje in, pashokje uit”
Modeshow in Kolkzicht
Wie bij INUZ binnenstapt, komt in veel gevallen namelijk niet met één enkele broek of shirt de winkel weer uit, maar met een compleet setje. “Dat is vanaf het begin het concept waarmee we ons onderscheiden”, legt Ineke uit. “Wij helpen je om een totale outfit samen te stellen. Natuurlijk, wanneer je alleen een broek nodig hebt, is dat prima. Maar we denken graag met je mee over wat daar bij past. Een stoere sweater of juist een netjes jasje. We hebben alles in huis om samen de perfecte outfit te creëren.” Die all-in werkwijze werpt z’n vruchten af, want alle drie de INUZ-vestigingen kennen inmiddels een groot bestand met trouwe klanten.
Regelmatig organiseert Ineke leuke activiteiten voor haar dames. “Sinds de start in 2005 houden we ieder jaar een modeshow”, geeft ze als voorbeeld. Op een heuse catwalk presenteren maar liefst twintig modellen de nieuwste collecties, compleet voorzien van hair and make-up.
“Het perfecte moment om onder het genot van een hapje en een drankje te ontdekken of er iets voor jou tussen zit. Op woensdagavond 7 maart organiseren we in Kolkzicht een modeshow, dus wie benieuwd is, is van harte welkom.”
 
“7 maart organiseren we in Kolkzicht een modeshow, dus wie benieuwd is, is van
harte welkom”
 
Online webshop

Met modeshows en leuke acties weet Ineke veel klanten naar de winkel te krijgen. Toch merkt ze dat er steeds meer dames online op zoek gaan naar haar kleding. “De volgende stap is een

eigen webshop”, knikt ze. “We zijn inmiddels druk bezig met een centraal magazijn, zodat we vanuit één punt gemakkelijk en snel onze producten kunnen versturen. Dit is echter nog een hele puzzel, maar daardoor des te leuker”, grijnst ze.
Die uitdagende glimlach kenmerkt de wijze waarop Ineke onderneemt: vol vertrouwen en met een gezonde portie durf. “Als klein meisje al droomde ik van mijn eigen winkel. Die wens is
uitgekomen, maar daarmee ben ik er nog niet. Om bij te blijven, moet je continu innoveren en nieuwe dingen bedenken. Zo steken we onze vestigingen regelmatig in een nieuw jasje, zodat alles fris en van deze tijd is.”
Stille kracht
De winkelketen draagt de naam van Ineke, maar stille kracht achter de schermen is haar man Jacob. “Hij verzorg de webshop, interieurbouw, maar ook de administratie”, knikt ze trots. “Dat deed hij jarenlang naast zijn eigen baan, maar sinds kort zitten we samen in het bedrijf. Met z’n tweeën hebben we INUZ opgebouwd tot wat het nu is. Daarbij vullen we elkaar perfect aan, want ik moet bekennen dat ik het contact met de klant het allerliefst doe. Daar haal ik iedere dag mijn energie uit.”
 
Benieuwd naar de nieuwe collecties?
De nieuwe collecties van bekende merken als Moscow, Object en Studio Anneloes zijn binnen. Kom langs in onze winkel aan De Kolk 30 in Surhuisterveen of neem alvast online een kijkje op www.inuz.nl of www.facebook.com/Inuz-Attitude-for-Women-318776398149353/